SNOEI.NET
 

Het activeren van ZZPfact lukt niet, hoe los ik dat op?

Je bent hier:

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom het activeren van het ZZPfact factuurprogramma niet lukt. Hieronder een overzicht met de mogelijke oorzaken:

  1. De activatiecode is incorrect
  2. Een niet goed werkende internetverbinding
  3. Een incorrect computertijd
  4. Er is een verstoring door de virusscanner

Hieronder mogelijke oplossing voor problemen met het activeren van het ZZPfact factuurprogramma.

Oplossing bij: De activatiecode is incorrect

Controleer de ingevoerde activatiecode. Het beste is om de code uit de licentiemail te kopiëren die je van ons hebt ontvangen en deze te plakken in het activatiescherm. Het weglaten van de “-” (streepjes) of extra spaties en streepjes zouden geen problemen op moeten leveren bij activeren.

Oplossing bij: Een niet goed werkende internetverbinding

Als de internetverbinding niet werkt kan het factuurprogramma niet worden geactiveerd. Zorg dus eerst voor een goed werkende internetverbinding. Als je met je internetbrowser (Chrome, Firefox, e.d.) toegang kunt krijgen tot een website dan zou de internetverbinding moet werken. Let wel op dat de browser niet een pagina toont die nog in het geheugen zit. Een goed manier om dit te controleren is iets te zoeken bij Google waarop je nog niet eerder hebt gezocht. Krijg je resultaten te zien? Dan werkt je internetverbinding naar behoren en zou je het ZZPfact factuurprogramma moeten kunnen activeren.

Oplossing bij: Een incorrect computertijd

Voordat je gaat activeren is het belangrijk te controleren of de tijd en datum van je computer goed staan. In principe is een afwijking van 1 tot enkele uren geen probleem. Afwijking van een dag of meer is wel een probleem. Er kan namelijk geen beveiligde verbinding worden opgezet met onze server als de tijd te veel afwijkt. Controleer ook als de tijd goed staat of de tijdzone op de Nederlandse tijdzone staat of dat als een andere tijdzone aan wordt gehouden de tijd in die tijdzone ook overeenkomt met de echte tijd.

Oplossing bij: Er is een verstoring door de virusscanner

Sommige virusscanners willen zich weleens tussen de applicaties op de computer en het internet nestelen. In sommige gevallen kan er dan geen beveiligde verbinding met de ZZPfact internetserver worden opgebouwd. Dit komt omdat het ZZPfact factuurprogramma de verbinding naar het internet dan niet vertrouwd. In dat geval kun je ervoor kiezen voordat je activeert de virusscanner helemaal uit te schakelen en na activatie weer in te schakelen.